“Nooit gedacht dat ik dit nog kon”

Patrick Van Roosbroeck mocht op zijn oude dag nog eens juichen. Foto: NBEN

Wielrennenelite zonder contract en beloftenkampioenschap van het waasland - Patrick Van Roosbroeck (47) pakt op zijn oude dag nog de zege

“Nooit gedacht dat ik dit nog kon”

Print

Op zijn 47ste (!) pakte Patrick Van Roosbroeck gisteren in het Oost-Vlaamse Belsele de winst in het Kampioenschap van het Waasland. De Duffelaar vloerde er op zijn oude dag drie medevluchters in de spurt.

Zijn gezellen konden zijn zege maar matig appreciëren. Vooral Kristof Dhollander, die tweede werd, foeterde dat de Duffelaar geen meter kop had gedaan en ook had “beloofd” om niet mee te spurten. “Laat me beginnen met te zeggen dat het een lastige wedstrijd was”, zegt Van Roosbroeck, die voor het eerst sinds 2013 zijn handen in de lucht mochten steken. Daarna volgden drie jaar van vruchtloos wachten op de zege. Tot gisteren.

“We waren net vertrokken of het begon een uur lang te stortregenen. Leuk is anders. In de finale ging Pauwel Verhulst op 25 kilometer van het einde aan. Ik ben toen heel diep moeten gaan om die kloof dicht te rijden. Met hem ben ik voluit gegaan. Toch kwamen Dhollander en die Australiër nog terug. Toen heb ik inderdaad zwarte sneeuw gezien en moest ik harken om er aan te blijven hangen. Maar ze weten toch waar ze aan beginnen als ze met mij naar de streep gaan. Ze hadden mij maar moeten afrijden.”

Van Roosbroeck, die dit jaar bij het Oost-Vlaamse Miba Poorten – Baguet Cycle Center rijdt, had helemaal niet meer gedacht dat hij nog koersen kon winnen. “Ik blijf fietsen, omdat ik het graag doe en omdat mijn zoon en Sven Wielandt, de vriend van mijn dochter, in het peloton zitten. Om de ploeg te helpen, wil ik gerust af en toe nog een interclub rijden. Maar er eentje winnen, daar sta ik nu zelf van te kijken.”

Opnieuw succes voor ploeg

Voor de ploeg van Van Roosbroekc gaat het succesverhaal intussen verder. Het team staat aan de leiding in de Beker van België en won al diverse interclubwedstrijden. “Maar dat nu ook de stilaan oudste actieve renner in het peloton na 150 kilometer dit nog kan, daar staan ook wij van te kijken”, glunderde ploegleider Pascal De Weerd.

Meer sportnieuws