Baseball1ste klasse - Dirk Pissierssens coach Merksem Greys

“We kunnen opnieuw naar boven kijken”

Merksem Greys deed afgelopen weekend een prima zaak met het oog op het behoud in eerste klasse. Het won twee keer van nummer drie Brasschaat Braves en krijgt zo opnieuw zicht op een play-offplaats.

jbr

Eerst haalden de Greys het met 1-3 en daarna zorgden ze nog eens voor een 1-5-zege.

“Tot nu toe waren onze resultaten veel te wisselvallig”, zegt Greyscoach Dirk Pissierssens. “Zowel aanvallend als verdedigend brachten we te weinig. Vaak kwamen we op voorsprong, om het dan in de laatste minuten weer weg te geven.”

Volgens de Merksemse coach zijn de eerste vijf in het klassement sterk aan elkaar gewaagd. “Dat maakt dat we veel spannende wedstrijden te zien krijgen. Maar dan worden de details natuurlijk belangrijk en zo laten we het nog te vaak afweten. Door deze twee zeges bij Brasschaat kunnen we nu toch opnieuw naar boven kijken. Het blijft onze ambitie om bij de eerste vier te eindigen. Eigenlijk moeten we dat kunnen. Onze kern is in het tussenseizoen niet veel veranderd. Ten opzichte van vorig seizoen zijn we eigenlijk nog iets versterkt.”

Pissierssens betreurt wel dat er volgend seizoen met slecht zes ploegen in de hoogste afdeling wordt gespeeld. “Ik denk dat het zeer belangrijk is dat er met een brede basis wordt gewerkt. Nu zullen er opnieuw twee teams op een lager niveau moeten gaan spelen. In de ons omringende landen doet men dat niet en terecht”, besluit de coach.

Meer sportnieuws