Beachvolleybalmanche bkieper - Stephanie Van Bree Zoersel

“Over mijn beachtoekomst tast ik nog in het duister”

In Brussel en Hechtel strandde Stephanie Van Bree samen met Kristien Van Lierop tot twee keer toe in de halve finales. In Kortrijk en Ieper behaalde de hoekaanvalster van Zoersel vervolgens twee vijfde plaatsen met Lisa Van den Vonder aan haar zijde.

“Ik had me voorbereid om de hele zomer met Kristien Van Lierop als vaste beachpartner te spelen, maar een aanslepende blessure bij haar gooide roet in het eten. Een vervelende blessure, waarvan we nog niet weten hoelang ze buiten strijd zal zijn. Wat er dan scheelt? Kijk, in het voorjaar heeft ze nog een marathon met succes afgewerkt. Maar als voorbereiding daarop werden er heel andere spiergroepen getraind. Toen we terug begonnen te ‘beachen’, speelden haar meer ‘explosieve’ spieren op. Omdat het telkens twee dagen wedstrijd spelen is, en bovendien nog minstens één of twee trainingen per week, kregen haar spieren niet de kans om zich te herstellen.”

Daarom besloot Van Bree de voorbije twee manches in Kortrijk en Ieper met Lisa Van den Vonder te spelen. “Wat de toekomst brengt, is echter zeer de vraag. Lisa speelt ook bij de nationale beloftenploeg. Ze is verplicht ook dat programma mee te doen. Voor mij is het dus een beetje behelpen. Sportief loopt het nochtans goed. Met Van Lierop speelde ik twee keer de halve finale en nu met Van den Vonder behaalden we al twee vijfde plaatsen. Sportief loopt het dus zeker niet slecht. Jammer dat ik wat de toekomst betreft nog steeds in het duister tast. Ikzelf heb nog steeds ambitie, maar zonder echte training wordt het moeilijk.”

Meer sportnieuws