Tennis

Gilles Van Beirendonck “Als kind was ik te dik”

Gilles Van Beirendonck is verlost van de schouderblessure die hem vijf weken aan de kant hield. “Ik kan eindelijk vol aan de bak in de internationale en Belgian Circuit-tornooien”, zegt Van Beirendonck.

In de kwalificaties van het 10.000 dollartornooi in het Waalse Binche pakte de 20-jarige inwoner van Pulle de eerste set in een Belgisch onderonsje tegen Thibault Saive (ATP 2.116).

“In die eerste set ging het goed. Daarna ging ik in de sets twee en drie mentaal onderuit. De concentratie was weg en ik had last van stress. Een probleem dat me vorig seizoen ook al parten speelde. Hopelijk vind ik snel mijn beste service terug. Vergeet niet dat ik door dat schouderletsel vijf weken niet kon en mocht serveren. Daardoor maakte ik in Binche te veel dubbele fouten. Ik hoop dat ik blessurevrij kan blijven.”

Want Van Beirendonck klinkt ambitieus. “Ik wil op het einde van het seizoen mijn eerste ATP-ranking afdwingen en mijn Belgisch B-15/2-klassement verbeteren. Ik mik op de tornooien van het Belgian Circuit en focus me ook op de internationale tornooien (Futures) in België en Nederland. Twee jaar lang wil ik alles op het tennis zetten. Enkel trainen en wedstrijden spelen dus. Nadien volgt de evaluatie”, zegt de speler van TC De Chalet in Grobbendonk.

Mario Mertens is zijn trainer. “Ik werk deeltijds met hem en train de rest van de tijd in Diest, waar ik terecht kan bij sparringpartners als Stijn Meulemans, Christopher Heyman, Maxime Pauwels, Boris Delpire en Mathieu Bouwen.”

“Ik begon op mijn tiende tennis te spelen. Om een wat bizarre reden: ik was namelijk te dik als kind (lacht). Snel bleek dat ik aanleg had voor tennis.”

Meer sportnieuws