© WAS

Yannick Vandenbulcke wil deze zomer opnieuw oprukken op ATP-ranking

“Gezond blijven is mijn eerste prioriteit”

Antwerpenaar Yannick Vandenbulcke is back in town. De 25-jarige tennisser wil na anderhalf jaar blessureleed deze zomer op de ITF-tornooien in België opnieuw oprukken op de ATP-ranking.

Patrick ceulemans

Dik zes jaar geleden, op 1 februari 2010, stond Yannick Vandenbulcke op de 470ste plaats op de ATP-ranking.

“Dat was mijn hoogste ranking ooit. Ik leek vertrokken voor een internationale carrière, maar blessures stopten mijn opmars. In 2014, na drie enkel- en twee dubbeltitels op de ITF-tour, sloeg het noodlot opnieuw toe. Ik kampte met een polsletsel en moest tweemaal geopereerd worden”, sakkert de Antwerpse tennisser, met roots op TC De Meyl in Kontich waarvan papa Vandenbulcke nog steeds voorzitter is.

“Gedurende anderhalf jaar kon ik niet tennissen. Omdat ik professioneel tennisser ben, moet ik er geen tekeningetje bijmaken om te verklaren dat dat ook op financieel vlak een zware noot om kraken was. Ik moest lange tijd revalideren, maar wilde niet opgeven.”

Yannick Vandenbulcke, die ondertussen is weggezakt naar de 1.610de plaats op de ATP-ranking, maakte uiteindelijk dit jaar zijn langverwachte comeback.

“Ik was al op vier tornooien in het buitenland (Egypte en Bulgarije, red.) actief en speelde ook al in de Rent A Car Interclub. Het belangrijkste is dat ik geen hinder meer ondervind van mijn pols of andere blessures.”

Deze week is Vandenbulcke aan de slag in België op het 10.000 dollar in het Waalse Binche. “Ik mag gebruikmaken van de faciliteiten van de topsportschool van Tennis Vlaanderen in Wilrijk. Daar train ik met onder meer Pim Van Mele, Michael Geerts, Joris De Loore en Kimmer Coppejans en probeer ik mijn niveau weer op te krikken. Naast gezond blijven wil ik deze zomer met de ITF-tornooien in Bergen en aan de Belgische kust dan ook opnieuw oprukken op de ATP-ranking”, aldus Vandenbulcke.

Voor info, uitslagen en rankings van Het Nieuwsblad Criterium, de Ethias Tour (jeugd) en de Rent A Car Interclub: www.tennisvlaanderen.be.

Meer sportnieuws