Eliessa Vanlangendonck leert op eigen benen staan in het buitenland: “Alleen leven en reizen is een hele uitdaging”

Eliessa Vanlangendonck. Foto: smb

tennis

Eliessa Vanlangendonck leert op eigen benen staan in het buitenland: “Alleen leven en reizen is een hele uitdaging”

Print
Boechout -

De voorbije maanden zocht Eliessa Vanlangendonck haar heil in internationale tornooien in Turkije en Kroatië. “Deze week zoek ik het iets dichter bij huis”, lacht de 19-jarige tennisbelofte.

Op het 10.000 dollartornooi in het Nederlandse Alkmaar veegde de Boechoutse gisteren de vloer aan met de Nederlandse Mandy Wagemaker. “Ik neem aan dat ze niet haar beste dag had. Ze was groot en sterk. Maar niet altijd even wendbaar. Bij mij lukte alles, ik nam de juiste beslissingen en maakte haast geen fouten. Mijn ouders maakten speciaal de trip over en weer vanuit Boechout. Tof dat ze erbij waren. Mijn vader (ex-A-speler Jan Langendonck, red.) is nog altijd mijn coach.”

Vanlangendonck is blij dat ze de komende weken en maanden weer terecht kan in België en Nederland. “Ik kies de tornooien in functie van de kostprijs en de veiligheid. In Egypte en Tunesië zal je mij niet snel zien. Meestal reis ik alleen, om kosten te besparen. Ik heb op jonge leeftijd geleerd op eigen benen te staan en mijn plan te trekken. Een hele uitdaging. Gelukkig kom je op bepaalde tornooien steeds dezelfde meisjes tegen. Het schept een band”, glimlacht de inwoonster van Boechout.

Trainen met andere speelsters doet Vanlangendonck weinig. “Het is niet makkelijk om vaste sparringpartners te vinden. Evelyne Dom is een van de uitzonderingen. Sinds kort train ik wel geregeld met Gilles Van Beirendonck. Ik leerde hem kennen in Turkije. We delen dezelfde conditietrainer.”

De overwinning tegen Wagemaker moet de Boechoutse een boost geven. “Pfff, ik vind het gewoon belangrijk om goed te spelen en pin me niet vast op een bepaalde ranking. Op dit ogenblik ben ik het nummer 1.135 van de wereld. Mijn niveau moet omhoog. Zonder dat ik me te veel wil focussen op een bepaalde plaats op de WTA-ranglijst op het einde van het seizoen. Maar er moet wel vooruitgang zijn”, grijnst Vanlangendonck. “Ik denk dat ik de basis voor mijn prestaties legde in de interclub in België bij TC Forest Hills. Met mijn club speel ik de eindronde. Ook in Nederland was ik succesvol. Met mijn club TV Dekker Tennis Warmond promoveren we volgend seizoen naar de hoofdklasse gemengd. Een bijzonder leuke ervaring. Naast de internationale tornooien in België en Nederland zal ik ook aantreden in enkele Belgian Circuit-tornooien. Het wordt sowieso een drukke zomer.”

Meer sportnieuws