Buitenlandse groeibedrijven krijgen goedkope werkplek in Start-Up Village

Stad huurt kantoorruimte voor ondernemers in Singapore

Print

De stad Antwerpen betaalt voor vijf beloftevolle technologiebedrijven een kantoorruimte in Singapore, zodat ze van daaruit kunnen doorbreken in Zuidoost-Azië. De stad wil ook buitenlandse start-ups naar hier halen.

“We willen de Europese uitvalsbasis worden van Amerikaanse technologische start-ups die via Antwerpen hun producten op de Europese markt willen lanceren”, zegt schepen van Economie Philip Heylen (CD&V). “We trekken volgende maand ook naar Haifa en Tel Aviv in Israël, én naar Singapore om beloftevolle ondernemingen naar Antwerpen te halen.” Een buitenlands technologiebedrijf kan in de Start-Up Village terecht voor een gunsttarief van 220 euro huur per maand.

Heylen wil ook de omgekeerde beweging maken. “Op het einde van dit jaar selecteren we vijf groeibedrijven die vanaf 2017 voor drie jaar op onze kosten een kantoorruimte mogen huren in Singapore, zodat ze van daaruit met hun innovatie de Zuidoost-Aziatische markt kunnen veroveren.” De stad werkt daarvoor samen met B-DNA, een groep van private ondernemingen die kantoren hebben in Singapore. Antwerpen huurt een deel van die kantoren, en laat de groeibedrijven er vervolgens gratis in werken. De stad betaalt daarvoor 25.000 euro per jaar.

.

Nu in het nieuws