Prins William schrijft geschiedenis op de cover van homomagazine

Foto: Photonews

Celebs

Prins William schrijft geschiedenis op de cover van homomagazine

Print
Als eerste Britse royal ooit siert prins William de cover van Attitude, het belangrijkse homomagazine in Groot-Brittannië. De geruchten deden al enkele dagen de ronde, maar het blad toont nu pas de cover.

Fans die hoopten dat William in bloot bovenlijf zou passeren, zoals in het verleden al vaker beroemdheden deden, zijn er aan voor de moeite. Maar dat maakt het gebaar van de Britse prins er niet minder op. William had voor het interview een gesprek met een groep homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, die het met hem over discriminatie en pesterijen mochten hebben.

Na het gesprek kwam William naar buiten met een verklaring: "Niemand zou gepest mogen worden om zijn of haar geaardheid", liet de prins weten. "Je zou trots moeten zijn op wie je bent en je nergens voor moeten schamen".

Het is niet de eerste keer dat Attitude een vooraanstaande Brit naar voor schuift: ook Tony Blair en David Cameron gaven al interviews aan het magazine.

Eerder deze week brachten Kate en William hun steun nog uit aan de aan de holebigemeenschap en tekenden ze het rouwregister voor de slachtoffers van de aanslag in Orlando.

 

 

NIET TE MISSEN