“IS-extremisten” steken transgender neer in Etterbeek

Foto: Twitter.com/@mena_lgbt

“IS-extremisten” steken transgender neer in Etterbeek

Print

Een transgender van Tunesische afkomst is afgelopen zaterdag in de buik gestoken in Etterbeek. Volgens de vrouw, die man wil worden, zijn de daders sympathisanten van terreurorganisatie IS en vielen ze hem in zijn thuisland ook al aan. Sommige media berichten dat de agressie zou ingegeven zijn door haat tegenover de holebigemeenschap.

Het slachtoffer, volgens de Franstalige krant La Capitale Tunesiër Sharky (26), heeft verklaard dat hij al meerdere keren is bedreigd en ook al meerdere klachten heeft ingediend. Ook in zijn thuisland werd hij meermaals bedreigd en fysiek mishandeld, waardoor hij uiteindelijk besliste om naar België te komen. Tot hij zaterdag plots oog in oog stond met de mensen die hem in Tunesië ook hadden aangevallen, en bovendien claimen sympathisanten van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) te zijn.

Het feit dat de agressie mogelijk gemotiveerd zou zijn door haat tegenover de LGTB-gemeenschap, maakt deel uit van het onderzoek, aldus het parket, dat benadrukt dat de man niet in levensgevaar verkeert. Het parket wil in het belang van het gerechtelijk onderzoek geen verdere commentaar kwijt.

Nu in het nieuws