Vecht mee tegen kanker en vergroot de hoop

Breng je taxus naar het containerpark

In het containerpark van Wuustwezel werd gisteren de officiële aftrap gegeven van de Vergroot de Hoop-actie van Igean. Door zo veel mogelijk snoeisel van de taxushaag te verzamelen, helpt u mee om kanker te bestrijden.

Margo Tilborghs

Van 15 juni tot en met 31 augustus kunt u met uw taxussnoeisel gratis terecht in het containerpark. Igean neemt al voor de achtste keer deel aan de actie Vergroot de Hoop en verzamelt jong en zuiver snoeisel van de taxushaag. Dat bevat immers het actief bestanddeel baccatine, wat verwerkt wordt in kankermedicijnen. Eén vierde van alle kankergevallen wordt behandeld met geneesmiddelen op basis van taxus. "We doen een oproep aan alle inwoners van de 28 deelnemende gemeenten om hun taxussnoeisel in een propere zak, zonder ander groenafval, naar het containerpark te brengen. Voor één kilo basisstof hebben we immers 12 ton snoeisel nodig. Alle hulp is dus welkom", zegt voorzitter Erik Broeckx van Igean. Per ingezamelde kubieke meter betaalt Van Hulle B&C een bedrag aan IGEAN. De totale opbrengst wordt geschonken aan drie goede doelen ten voordele van kankerbestrijding.

In 2015 brachten de inwoners van de IGEAN-regio een recordhoeveelheid van 675 kubieke meter naar de containerparken. Dat was dus maar liefst taxussnoeisel voor 675 chemotherapieën.

Drie goede doelen

Igean selecteerde drie goede doelen die werden gekozen binnen het thema patiëntenzorg en levenskwaliteit. Stichting tegen kanker werkte een programma uit dat de naam Rekanto kreeg. Ze zorgen voor aangepaste lichaamsbeweging zodat patiënten zich weer wat fitter kunnen voelen en hun dagelijkse inspanning beter aankunnen. Vzw Klein Geluk uit Aartselaar heeft als doel de levenskwaliteit van mensen met en na kanker aan te scherpen, niet alleen voor de patiënt zelf maar ook voor de naaste omgeving. Het Iridium Kankernetwerk ondersteunt de oncologische begeleidingsteams van de verschillende ziekenhuizen en zorgt ervoor dat alle betrokken diensten voor de patiënt vanuit hun deskundigheid klaarstaan om hem te ondersteunen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners