Grote voetbal prijkt voor gemeentehuis

Tony Walschap bij zijn enorme voetbal Foto: Theo Derkinderen

Belgische EK-bal is kunstwerk van Bornemnaar Tony Walschap

Grote voetbal prijkt voor gemeentehuis

Print
Bornem -

Wie voorbij het gemeentehuis van Bornem rijdt kan er niet naast kijken: de enorme voetbal in het voortuintje. Het zoveelste groene kunstwerk van Tony Walschap.

Tony Walschap (79) werkte zijn hele leven in de Antwerpse Zoo en het dierenpark Planckendael in Muizen. Hij was er verantwoordelijk voor alles wat met tuin en techniek te maken had. En ook na zijn pensioen blijft hij verbluffende creaties ontwerpen. Nu de EK-gekte volop is losgebarsten, kon een creatie rond het voetbal niet ontbreken. “De huidige burgemeester heeft me gevraagd om iets rond het voetbal te maken. En eigenlijk dacht ik onmiddellijk aan een grote voetbal. Ik heb gekozen voor een metershoge voetbal die helemaal met mos is afgewerkt en waarin de Belgische driekleur verwerkt is.”

“Ik heb wel enorm veel hulp gehad van de mensen van de groendienst en technische dienst. Zonder hen was het nooit gelukt. Alles samen hebben we er toch een tweetal weken aan gewerkt. Maar we zijn heel tevreden over het resultaat.”

Normaal gezien blijft de Bornemse EK-voetbal tot na het Europees Kampioenschap staan. “Wat als de Belgen kampioen zouden worden? Dan is de kans niet onbestaande dat onze Bornemse voetbal nog iets langer zal blijven staan”, lacht Tony.

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio