© Joren De Weerdt

Rondje Kempen met Erwin Vervecken

Herentals Fietst deze zomer voor de twaalfde keer. Het populaire na-Tourcriterium lokt traditiegetrouw straffe coureurs naar de Keizerstede. Weinigen weten dat een drievoudig wereldkampioen meewerkt aan het wielerfeest. CittA trapt de Ronde van de Kempen, in het wiel vanErwin Vervecken (44).

Erwin finisht net zijn ochtendloop wanneer we hem ontmoeten. De veld­rijder uit Lille woont in Herentals, en graag. “Eind vorige eeuw kregen mijn vrouw en ik de kans om hier een bouwgrond te kopen. We ­wonen in een rustige en gezellige wijk, aan de rand van de Kempense Heuvelrug. Op een boogscheut van de Kruisberg.”

Een minderbroeder richtte in het jaar onzes ­Heren 1460 op een noordelijke Herentalse duin een calvariekapel op. Een kruisweg slingerde van de stadspoort tot bovenop de berg. Plunderende Fransen vernielden het heiligdom tijdens de Franse Revolutie. Gelukkig passeert Erwin met meer vreedzame bedoelingen op de Kruisberg.

“De Kruisberg is een prachtig stukje natuur, met centraal de Toeristentoren. Mijn kinderen gaan in de buurt naar school, dus ik passeer hier vrijwel dagelijks. De Kempense Heuvelrug vormt prima trainingsgebied. Sven Nys, Niels Albert en ­Mathieu van der Poel kwamen hier geregeld rijden in het losse zand. Ik kom hier dikwijls ­joggen. Om eerlijk te zijn, sport ik - naar mijn gevoel - te weinig. Ik werk in Paal voor Golazo, een bedrijf dat grote sportevenementen organiseert in verscheidene sporttakken zoals tennis, lopen en ook wielrennen. Ik probeer mee te doen aan een deel van onze evenementen. Bijna al mijn collega’s zijn supersportief. Mijn conditie is niet top, maar zeker niet slecht. Als we met collega’s sportieve uitjes maken, eindig ik steevast bij de middenmoot (lacht)."

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio