Bisschop Bonny bezoekt Annuncia-instituut

Print

Foto: Sylvain Liekens

Ranst - Het Ranstse Annuncia-instituut kreeg dinsdagvoormiddag hoog bezoek. Bisschop Johan Bonny liet zich een voormiddag uithoren door de leerlingen van het vijfde en derde jaar. Verder bezocht hij ook nog de kleuterafdeling in Millegem. De voormiddag werd afgerond met een lunch met het voltallige personeel.

De bisschop vindt het belangrijk om te weten wat er leeft in de wereld. Daarom bezoekt hij ook één keer per maand een school.

De leerlingen van 5 A waar juf Denise les geeft, hadden zich duidelijk voorbereid op het bezoek. De eerste vraag was erg praktisch. Hoe spreek je een bisschop aan? Mijnheer de bisschop blijkt voldoende. De volgende vraag was al persoonlijker. Een meisje wilde graag weten wat Johan Bonny had bewogen om priester te worden. “Ik was de oudste van vijf kinderen en ging met mijn ouders naar de kerk. Daar voelde ik me altijd erg thuis. Je ziet daar allerlei soorten mensen en ook het samen zingen sprak me aan. Aan het eind van mijn humaniora heb ik dan beslist om priester te worden. Pastoor van een dorp ben ik nooit geworden  want na mijn priesteropleiding ben ik beginnen les geven.”

Ook de omgang met andere religies kwam ter sprake want in de klas zit een mosli- jongen. Die vertelde hoe zijn ouders de Ramadan beleven.

Tot slot mochten de leerlingen ook hun dromen verwoorden. De hoop op een wereld zonder terreur kwam ook ter sprake en de bisschop beklemtoonde nog dat extremisme niets met God te maken heeft.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio