© CBS

SBS pakt uit met nieuwe zender ‘Zes’: “Alleen series en films die je echt wilt zien”

Na Vier en Vijf komt er vanaf dit najaar dus ook een Zes. De zender zal series als CSI, Supernatural, Hawaii Five-O en films uit de Harry Potter, Lethal Weapon en Police Academy reeksen uitzenden. Die namen verraden een zekere ”déjà vu”, maar volgens moederbedrijf SBS gaat het om series en films “die iedereen graag terug wil zien”.

De nieuwe zender zal niet 24 uur per dag films en series uitzenden, maar vanaf halfnegen zal de nadruk er wel op liggen. Er zou ook ruimte zijn voor marathons, waarbij alle afleveringen van één seizoen te zien zijn. Met de nieuwe zender mikt het moederbedrijf van Vier en Vijf op kijkers van 18 tot 54 jaar. Die zijn commercieel het interessantst voor adverteerders. Het zijn trouwens die adverteerders die zo’n nieuwe zender wel zien zitten. De reclameblokken op Vier en Vijf zijn zo goed gevuld dat er te weinig ruimte is om reclame te maken. Zes lijkt de eerste strategische zet van de nieuwe SBS-baas Peter Quaghebeur.

Er lopen gesprekken met alle verdelers die al Vier en Vijf aanbieden, dus is de kans groot dat Zes vanaf oktober ook via Proximus en Telenet te bekijken valt.