© Margo

Voor iedereen die op grote voet leeft

Charlotte De Ridder (21) is een ondernemende jongedame met grote voeten. Extra grote schoenen hebben haar in de loop der jaren al veel geld gekost. Nu heeft ze een eigen zaak gestart met en grote, modieuze én betaalbare schoenen.

Margo Tilborghs

Laatstejaarsstudente Charlotte De Ridder uit Lint is erin geslaagd om van de nood een deugd te maken. “Als vrouw is het best lastig om grote voeten te hebben”, zegt ze. “Als ik vroeger mooie en elegante schoenen zocht, werd ik moedeloos. Ik weet hoe frustrerend het soms is om grote voeten te hebben. Zo ontstond het idee om zelf een zaak te starten met schoenen met maten van 41 tot 45. Zo kan ik mijn lotgenoten elegante, kwaliteitsvolle en hippe schoenen van de leukste merken aanbieden.”

Dankzij Qmusic kreeg het project een stevige duw in de rug. De radiozender schonk Charlotte een startbudget van 8.000 euro voor de opstart van Grand Eleganza. “Met het geld heb ik een voorraad schoenen gekocht. Een volgende stap is een website en een pop-upwinkel waar je de schoenen kunt passen en kopen. Om dat te lanceren, heb ik een crowfundingscampagne opgezet.”

Via deze campagne kun je al een aantal modellen uit de eerste collectie verkrijgen. “Heb je geen grote schoenmaat maar wil je toch een duwtje in de rug geven, dan heb ik nog tal van andere dingen in petto”, zegt Charlotte.

Elyse Panier heeft hetzelfde probleem als Charlotte en vond op haar webshop haar gading. “Ik kon ook nooit kleedjes dragen, want ik vond nooit schoenen in mijn maat”, zegt ze. “In Antwerpen vond ik een winkel die grote maten verkocht, maar die waren niet voor mijn portemonnee. Maar nu ik over Grand Eleganza heb gehoord, vind ik voor het eerst vrouwelijke én betaalbare schoenen in mijn maat.”

Wie Charlotte wil helpen, kan al vanaf 10 euro een bijdrage leveren. Wie sponsort vanaf 39 euro of meer krijgt ballerina’s, sandalen, pumps, sneakers of veterschoenen. Vanaf 700 euro of meer krijg je een 7-gangenmenu of mag je een weekendje mee naar Milaan om de volgende collectie mee te kiezen, inclusief hotel en vliegtuigtickets.

www.grandeleganza.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners