© rr

© FRBE

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Deze BV heeft 60.000 bijen

CittA gaat in het kader van de Week van de Bij langs bij radiomaakster en imker Britt van Marsenille. “Bijen bestuiven, weet je. En meer dan bloemetjes. Ze doen dat met mij ook”, zegt ze.

JVB, IL

Britt herinnert zich nog hoe ze is begonnen met imkeren. “Op de opendeurdag van de imkerclub in Kasterlee ontdekte ik het ambacht van bijen houden. Na een jaar cursus volgen, kon ik zelf met een bijenvolkje beginnen, en wel op het dak van een rust- en verzorgingstehuis naast Den Bell."

"Van de voorzitter van de club had ik mijn eerste koningin (elk bijenvolk heeft één koningin en werkt voor haar, red.) en een duizendtal bijen gekregen. Ik droeg ze in mijn eerste bijenkast naar binnen en moest ermee in de lift naar het dak van het rusthuis. Ik was enorm zenuwachtig en dacht: ‘Als er nu iets misgaat, heb je het verkorven.’ Gelukkig liep alles goed.”

Huisdier

Intussen gedragen de bijtjes zich als elk ander huisdier: ze vragen aandacht. “Ja, je wordt niet zomaar imker, je moet er wel over nadenken. Het is niet niks om ermee te beginnen. Ze zijn intussen ook met 60.000, die lieve bijen van me."

"In de winter heb je er geen omkijken naar, maar zo gauw het warmer wordt, begint het. In de zomer is elke vakantie beperkt tot tien dagen, al kan je veel oplossen met een bijensitter.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio