© Belga

© Belga

© Belga

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De eerste club van Mousa Dembélé: "Het was toen al ne speciale"

Net als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen en Radja Nainggolan passeerde Mousa Dembélé bij de jeugd van Germinal Beerschot. Maar voor hij naar de Wilrijkse Pleinen trok, speelde hij eerst enkele jaren op Het Rooi, bij Berchem Sport.

Gert Gysen

De keuze voor Berchem kwam er veeleer toevallig, zo blijkt. Mama Tilly nam op woensdagnamiddag de kleine Mousa en zijn zus Assita vaak mee naar Het Rooi om gewoon wat te spelen. Omdat Mousa altijd aan het voetballen was, ging ze aan een van de trainers die daar bezig waren vragen wat ze moest doen om haar zoon in te schrijven.

Willy Ludikhuyze, de toenmalige trainer van de duiveltjes, stelde Tilly voor om Mousa meteen die middag al te laten meedoen. “Dat vond ze een goed plan. Ze zat er alleen wat mee in dat Mousa nog geen voetbalschoenen had. Zo begon de voetbalcarrière van Mousa Dembélé op basketsloefkes (lacht).”

“Je zag vanaf dag één zijn talent”, zegt Ludikhuyze. “Die moest je niet meer leren sjotten. Het wedstrijdje op training werd steeds gewonnen door het ploegje waar hij in stond. Niet dat je toen al kon voorspellen dat hij zó goed zou worden. Maar je zag op die eerste dag al dat het ne speciale was.”

Na een maand bij Berchem kende iedereen Mousa, door zijn ongelooflijk talent. En vooral: zijn mama volgde hem bij elke training, en elke wedstrijd op de voet. Lees hier het hele verhaal uit Gazet van Antwerpen.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio