Herbert Flack vandaag officieel (tweede) ereburger van Boom

Herbert Flack . Foto: Pol De Wilde

Herbert Flack vandaag officieel (tweede) ereburger van Boom

Print
Boom - Vandaag, vrijdag 10 juni huldigen de Bomenaars hun nieuwe ereburger Herbert Flack. Hij vervoegt hiermee die andere inmiddels overleden ereburger Bobbejaan Schoepen. "Ik voel me zeer vereerd deze titel te krijgen", zegt Herbert Flack.

Herbert Flack is een rasechte Bomenaar. Hij kan terugblikken op een rijkgevulde carrière van meer dan 40 jaar film-, tv- en theaterwerk. Hij is op 9 juni 1949 in Reet geboren en heeft in al die jaren zijn Boomse roots onderhouden, mede via zijn vader John Flack die als oud-strijder ook meermaals gehuldigd werd. "De ouderlijke woning in de Kapelstraat staat er nog steeds. Daar baatte mijn moeder een winkel uit, gekend als de 'hemdenwinkel van den Amelinckx.' Van overal kwamen ze er naar toe om er de beste kwaliteit te vinden", legt hij uit.

Tomorrowland

Waarop hij verder vertelt over zijn jeugd in de toen typische steenbakkerswereld, waarvan vandaag niets meer of nauwelijks iets is vanterug te vinden. Op die plek keert hij deze zomer weer om voor 't eerst in zijn leven Tomorrowland te bezoeken. "Ik heb er zoveel over gehoord en ik heb ondertussen begrepen dat ik er dit jaar als ereburger een kijkje mag gaan nemen. Dat zal ik met veel plezier doen en me laten onderdompelen in die sfeer van nationaliteiten en samenhorigheid, al is die muziek niet echt mijn ding", zegt hij.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio