© Sylvain Liekens

Bluegrassfestival opent weer met klompenrace

De vierde editie van het Low Country Bluegrass festival begint op vrijdag 17 juni met een klompenrace en een gratis concert van ‘Bluemaxx &Friends’. De organiserende broers David en Dieter Van Peteghem hopen hun favoriete bluegrass muziek nog populairder te maken.

Sylvain Liekens

“We willen de bluegrass muziek in Vlaanderen bekender maken. Ons driedaags festival is het enige in België en we denken dat de publieke belangstelling nog beter kan. Als opwarmer starten we drie klompenraces. Eén voor kinderen van zes tot en met acht. Dan volgt een run voor kinderen tussen negen en twaalf. De laatste race is open voor iedereen vanaf 13 jaar. De kortste wedstrijd is 150 meter lang en de langste gaat over 1100 m. We maken een rondje door de dorpskern. De prijsuitreiking voorzien we om 20.30u.

Daarna volgt het gratis concert van Bluemaxx & Friends.”

Veel festivalbezoekers komen van buiten de landsgrenzen naar Oelegem voor de drie dagen en gebruiken de kampeerfaciliteiten rond het parochiecentrum in de Venusstraat. Ze mogen rekenen op gratis stroom en een gratis ontbijt op zondag.

De fans en kenners willen natuurlijk weten wie ze allemaal in de Oelegemse parochiezaal aan het werk kunnen zien. Voor de volledige line-up kan u terecht op de webstek. Op zaterdag bijten de Nederlanders van The Oldtime Stringband de spits af. Ze spelen vanaf 15u. Op zondag zorgen de Blue Cartel & Anne Christenson voor de eerste muziek. De Downhill Bluegeass Band begint om 20.15 aan de laatste sessie.

In de marge willen de organisatoren ook nog kwijt dat ze het eerste en enige festival zijn dat kan rekenen op steun van het bekende bourbon merk Jim Bean.

http://www.lcbf.be

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio