© Patrick Hattori

Maatjesfeest muzikaler dan ooit

Het jaarlijkse Maatjesfeest van volgende week woensdag op de Mechelse Grote Markt kan al niet meer stuk, want er zullen er zijn. En het evenement wordt ook muzikaler dan ooit.

Sven Van Haezendonck

Vishandelaar Luc Mariën, alias Luc Vis, is wat trots om zijn affiche van dit jaar. Met extra veel optredens. Zo passeren woensdag 15 juni vanaf 16u liefst vier groepen de revue: Cannaerts & Van Cutsem en de Avoriaz Band zijn de eerste twee. “Daarna volgen de muzikale gebroeders Vaganée. Zij treden samen op met de 23-koppige band van het Conservatorium én met Gunther Neefs. Geweldig toch? Ik had me geen mooier programma kunnen dromen, want als hoofdact hebben we Los Bomberos De La Luna en de Concertband van Heffen. Deze ambiancegroep is ontstaan rond ex-Frituur Paulazanger Jeroen Verwaetermeulen. Dat wordt genieten”, vertelt Luc.

"Ze zijn zeker vet genoeg"

Op een Maatjesfeest mogen natuurlijk geen maatjes ontbreken, en ook op dat vlak ziet het er dit jaar heel goed uit. “Een ideaal maatje is een twee- tot driejarige haring die voldoende vet is. De leverancier heeft me laten weten dat het vetpercentage momenteel 20 tot 24 procent is. Als je weet dat zo’n 25 procent perfect is, ziet dat er dus heel goed uit”, vertelt Luc. Vorig jaar was het feest met 5.000 bezoekers zelfs zonder maatjes een groot succes. “Om wachtrijen te voorkomen, beginnen we dit jaar iets vroeger. Om 16u al”, geeft Karel Meyer van café Sava aan. Hij werkt wat graag mee aan een van de populairste evenementen in de stad.

Voor het eerst investeren de organisatoren ook in een volwaardig podium. “We hadden aanvankelijk eens gepolst bij de stad, maar die vroeg 2.400 euro. Daar waren we eerlijk gezegd toch een beetje teleurgesteld over”, zegt Meyer. Luc Vis knikt. “Voor dat geld konden wij een beter podium huren bij de privé. Van de stad hebben wij twee zaken gekregen: toelating en de sleutel van de elektriciteitskast”, vertelt Luc.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio