© Jeffrey Gaens

Stadion KRC Genk krijgt nieuwe naam en wordt CO2-neutraal

Het stadion van KRC Genk luidt niet langer de Cristal Arena, maar werd dinsdag omgedoopt tot Luminus Arena. Dat is het rechtstreekse gevolg van een verregaande samenwerking tussen de Limburgse eersteklasser en het energiebedrijf EDF Luminus.

Roel Damiaans

Het nieuws werd dinsdag om 14.30 uur bekendgemaakt op een persconferentie in het stadion van KRC Genk. Voor de gelegenheid was Nico De Bie van EDF Luminus afgezakt naar de Genkse voetbalarena.

Het energiebedrijf gaat met de club samenwerken om het stadion volledig CO2-neutraal te maken. In 2015 produceerde de Cristal Arena nog 1.100 ton CO2. Dor het gebruik van slimme verwarming, efficiëntere koeling en de installatie van zonnepanelen op het dak, moet dat in 2020 tot nul worden herleid.

“Het stadion is bijna 20 jaar oud”, vertelde algemeen directeur bij KRC Genk Patrick Janssens. “In die tijd was duurzaamheid een minder belangrijk item dan vandaag. Al een tijdje waren we aan het nadenken hoe we als club toch die inhaalbeweging te kunnen doen. Met EDF Luminus hebben we een goede partner gevonden.”

Het stadion van KRC Genk is daarmee het eerste stadion in België dat volledig CO2-neutraal wordt. Daarmee treedt het in de voetsporen van de Amsterdam ArenA, het Wembleystadion in Londen en De Commerzbank Arena in Frankfurt.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL