© Menno Boer

Modeontwerpster Jasna Rokegem wint Henri Winkelman Award

Jasna Rokegem, ontwerpster van het Antwerpse duo Jasna Rok, wint de Henri Winkelman Award. Ze krijgt 10.000 euro als aanmoediging voor haar toekomstig werk.

elbo

De prijs werd uitgereikt door de Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam en is bedoeld om jonge, ondernemende kunstenaars of ontwerpers te lauweren.

Jasna Rok pioniert door mode en technologie op een innovatieve manier te versmelten. “Als designer ga ik in tegen het hedendaagse modesysteem en gebruik ik mode om te laten zien waar technologie toe in staat is en een actieve functie kan krijgen in ons dagelijkse leven”, zegt Rokegem. Ze nam het op tegen vijf tegenkandidaten. “Alle deelnemers waren stuk voor stuk sterke kandidaten met heel vernieuwende ideeën en krachtige presentaties. Het winnen van de Henri Winkelman Award is een droom die uitkomt.”

De jury zelf noemde Rokegem een verrassende kandidate. “Naast het direct implementeren van onderzoeksresultaten in de praktijk weet zij ook een markt en daarmee vraag te creëren voor haar producten. We waren zeer gecharmeerd door de wijze waarop zij haar bedrijf presenteert en de activiteiten die zij verricht als Fashion Tech Designer”, klonk het.

De designers van Jasna Rok wisten in het verleden al meerdere awards weg te kapen. Zo ontvingen ze recent nog de prijs voor origineelste ontwerp op de Fashion­ Hackday in Berlijn. In juli hebben ze op de Amsterdamse Modeweek ook als enige Belgische ontwerpers een show.

www.jasnarok.com

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio