Beste restaurants ter wereld kiezen voor borden van Serax

Foto: dbw

Beste restaurants ter wereld kiezen voor borden van Serax

Print
Kontich -

Meer dan de helft van de vijftig beste restaurants ter wereld serveren hun eten op borden van het Kontichse bedrijf Serax. De bordengigant viert dit weekend zijn dertigste verjaardag met 1.900 klanten en genodigden.

De broers Axel en Serge Van Den Bossche besloten in 1986 een onderneming voor koperen bloempotten op te starten in de garage van een Edegemse woning. “De eerste tien jaar focusten we ons volledig op de bloemindustrie”, zegt zaakvoerder Axel Van Den Bossche. “Van koperen bloempotten ging het naar terracottapotten en in 1992 besloten we voor het eerst een externe designer te engageren. Op die manier zorgden we voor een wezenlijke vernieuwing in die sector.”

Acht jaar geleden besloot het bedrijf zijn focus te verleggen van bloempotten naar eetborden. Een markt die het bedrijf in geen tijd kon veroveren. Van de San Pellegrino-ranglijst met de vijftig beste restaurants ter wereld, is Serax intussen in meer dan de helft de vaste bordenleverancier. “Van New York tot Hongkong serveren driesterrenrestaurants hun eten op onze borden”, zegt Van Den Bossche. “Het is allemaal snel gegaan, maar door onze ervaring met bloempotten hadden we een solide basis.”

Een van de externe ontwerpers die het Kontichse bedrijf de voorbije jaren wist te engageren, was Pascale Naessens. “Zij bakte thuis haar eigen borden en kwam zelf bij ons aankloppen om een persoonlijke lijn te lanceren. Die was in geen tijd erg populair, niet alleen in België maar ook in het buitenland.”

Na dertig jaar is Serax nog volop in expansie. Het bedrijf beschikt in Kontich over een oppervlakte van 16.000 vierkante meter en stelt een vijftigtal werknemers te werk. “Op termijn willen we de site verder uitbreiden en willen we internationaal nog meer doorbreken. In Duitsland, Barcelona en Milaan hebben we recent al eigen showrooms geopend.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio