Heistse Pijl test extra borden na ongeval Stig Broeckx

Print

Het peloton kwam zwaar ten val na een hevige crash met motards in de Baloise Belgium Tour. De organisatie van de Heistse Pijl wil voorkomen dat zoiets nog gebeurt en zet vandaag bordjes met instructies voor motards langs de weg. Foto: Photo News

Heist-op-den-Berg -

Langs het parcours van de Heistse Pijl zullen zaterdag tientallen extra borden langs de weg staan. Die moeten de motards duidelijk maken of het al dan niet veilig is om het peloton in te halen.

De test gebeurt na het dramatische ongeval van Stig Broeckx vorige week. Twee motards kwamen toen in de Baloise Bel­gium Tour ten val en veroorzaakten een valpartij, met de 26-jarige Kempense renner als voornaamste slachtoffer. Hij ligt nog altijd in een coma.

“We waren al langer aan het zoeken naar de meest veilige manier om de mobiele seingevers op de moto voorbij het peloton te laten rijden. Na het nieuwe bijzonder ernstig incident moesten we wel snel ingrijpen. We blijven niet wachten op een algemene maatregel. Tijdens de Heistse Pijl testen we een nieuw systeem met borden uit. Aan de hand van een groene of rode bol weten motards of ze al dan niet veilig kunnen voorbijsteken”, zegt koersdirecteur Dieter Clerx.

“De motards die als mobiele seingevers fungeren, moeten waken over de veiligheid bij onvoorziene of gevaarlijke situaties. We hebben een plan uitgewerkt waarbij ze het peloton zo weinig mogelijk moeten voorbijsteken. We zetten ook tien extra motards in om de tijdsdruk te verminderen.”

Nu in het nieuws