© JVdP

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Operazangeres en actrice ‘Benidorm Bastards’ wordt vandaag begraven

Vitalski geeft hommage aan overleden Irène Vervliet

Vandaag wordt Irène Vervliet begraven. De operazangeres en Benidorm Bastards-actrice overleed zondag op 88-jarige leeftijd. Nadien verzamelt Vitalski haar vele vrienden in café De Kroon in de Kerkstraat voor een hommage aan de overledene. “Elle ne regrette rien”, verzekert hij.

DOMINIQUE PIEDFORT

De Antwerpse nachtburgemeester had een bijzondere relatie met Irène Vervliet. In 1998 trad hij met haar in het huwelijk. Het was meer een stunt en een happening dan een officieel jawoord. Toch hield het koppel die schijn tien jaar lang hoog. In die periode trad Vitalski vaak op in Huize Ommeganck in de gelijknamige straat nabij het Astridplein. Irène Vervliet was de bezielster van dat woonkamertheatertje waar ook de betreurde Luc De Vos graag over de vloer kwam. Kortom, Vital Baeken, alias Vitalski, vond dat er meer mocht gebeuren na de uitvaart die vandaag plaats heeft in de Sint-Willibrorduskerk.

“Irène genoot ervan om BV te zijn dankzij Benidorm Bastards, maar ze was veel meer dan dat”, zegt Vitalski. “Irène was een superster. Na de afscheidsdienst zullen niet alle vrienden aan de koffietafel kunnen zitten. Voor die mensen staat er een koffietafel in café De Kroon. Ik vind dat wel mooi. De kerk buitenwandelen, het plein oversteken en dan het café in waar optredens zijn gepland. Iedereen is welkom: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Aan pistolets heb ik nog niet gedacht, maar het zou fijn zijn als iedereen een koffiekoek zou meebrengen.”

De afscheidsdienst heeft vrijdag om 11u plaats in de Sint-Willibrorduskerk in de Kerkstraat.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio