© Twitter KNRM

27 leerlingen uit Nijlen gered van gestrand zeiljacht

27 leerlingen uit het derde middelbaar en drie leerkrachten van het Githo in Nijlen zijn dinsdag gered van een vastgelopen zeiljacht in Nederland. De reddingsorganisatie KNRM bracht de kinderen veilig terug op het vasteland in Vlieland, in het noorden van de provincie Friesland. De leerlingen waren nooit in gevaar.

JaTi, BePr

Het 52 meter lange zeiljacht was door plotse dichte mist vastgelopen op een zandbank op het strand van Vlieland. Het schip kwam daardoor heel scheef te hangen. De schipper activeerde uit voorzorg de noodprocedure, reddingsorganisatie KNRM evacueerde de kinderen uit het schip met kleine bootjes.

Niemand raakte gewond. De leerlingen zijn aanvankelijk opgevangen in een school en hebben daarna de nacht doorgebracht op een camping.

"Het was best spannend, maar van paniek was geen sprake. Vandaag houden de leerlingen een fietstocht. Door de vloed zal het schip woensdag loskomen en donderdag kunnen ze hun tocht zoals gepland verderzetten", klinkt het op de school.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio