© JVdP

© JVdP

1 / 2

Nieuwe artisanale bakkerij opent in stadscentrum

Bakker Bruno Vanhelmont verliet vorig jaar zijn zaak op Hopland en opende recent een nieuwe artisanale bakkerij op de Oude Beurs 23 in Antwerpen. “Met Brood & Spelen gaan we terug naar de essentie van het broodbakken.”

dbw

“De bakkerij op Hopland, naast de achteringang van de Stadsfeestzaal, was uitgegroeid tot een kleine fabriek met twaalf personeelsleden”, vertelt Bruno Vanhelmont. “De zaken draaiden goed, maar persoonlijk vond ik dat de essentie verloren was gegaan.” Vanhelmont besloot het over een andere boeg te gooien en zich te focussen op de smaak van het brood. “Ik wou volledig breken met het verleden en koos doelbewust voor een ander concept op een nieuwe locatie.”

Artisanaal brood

Met zijn nieuwe zaak Brood & Spelen gaat Vanhelmont resoluut voor artisanaal brood zonder toevoegingen. “We bakken niet langer in sneltempo, maar op artisanale wijze, met natuurlijke desems in plaats van industriële bakkersgist. Het brood heeft een eigen fermentatie en wordt op de vloer van de oven gebakken in plaats van op bakplaten en in vormen. We steken veel tijd in smaakonderzoek en willen onze klanten iets aanbieden wat ze niet overal vinden.” Klanten hebben de keuze om het brood mee te nemen of ter plaatse te degusteren met charcuterie en een ambachtelijke koffie. Verder zijn er ook baguettes met zongedroogde tomaten, olijven, gedroogde Provençaalse kruiden en zuurkool.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio