Blessurelast doet Wilmots niet wenen: “We hebben nog steeds geen slechte verdediging”

Foto: Photo News

Blessurelast doet Wilmots niet wenen: “We hebben nog steeds geen slechte verdediging”

Print

Vincent Kompany, Bjorn Engels, Nicolas Lombaerts, Dedryck Boyata out voor het EK in Frankrijk en Thomas Meunier een week in de lappenmand. Voeg daar ook nog de blessuregevoelige Thomas Vermaelen bij - die de voorbije maanden niet speelde bij FC Barcelona - en dan besef je dat de defensie van de Rode Duivels niet meteen gespaard blijft van het nodige blessureleed. Bondscoach Marc Wilmots, die maandag Genk-verdediger Christian Kabasele bij de selectie haalde, wanhoopt echter niet.

“Ik ben hier niet om te wenen, ik ben hier om oplossingen te zoeken. Zelfs na alle blessures hebben we nog een verdediging die niet misstaat. Als je Toby Alderweireld, Jason Denayer, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen kan opstellen, is dat toch niet slecht”, meldde Wilmots na de training van de Duivels in Genk. “Daarnaast hebben we nog opties, met Laurent Ciman, Thomas Meunier, Christian Kabasele en Jordan Lukaku”.

Die acht verdedigers staan op de lijst van 23 die Wilmots aan de UEFA moest doorspelen. Raakt er daarna nog iemand geblesseerd, mag die (mits medisch attest) vervangen worden door iemand op de reservelijst. Door alle afhakers heeft Wilmots met Laurens De Bock echter nog slechts één verdediger op die lijst staan. Nicolas Lombaerts gaat als reserve wel al mee naar Frankrijk (als 24e speler), maar als hij niet fit raakt én als er nog een andere verdediger uitvalt, wordt het moeilijk. “We zien wel wat er gebeurt, ik denk dat ik al vrijwel alle verdedigers opgeroepen heb die ik kon oproepen.”

Meer voetbalnieuws