© JEFFREY GAENS

Bondsparket geeft schorsingsvoorstellen aan Charleroi-spelers

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag één speeldag schorsing en 400 euro boete gevorderd voor Nicolas Penneteau en twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en 600 euro geldstraf voor Amara Baby. Beide spelers van Sporting Charleroi kregen in de verloren terugwedstrijd (5-1) van de barrages tegen KRC Genk een rode kaart.

De Karolo’s moesten zondag na zestien minuten met tien voort. Doelman Nicolas Penneteau kreeg rood nadat hij Samatta in het strafschopgebied onderuit had gemaaid. In de blessuretijd duwde scheidsrechter Wim Smet ook Amara Baby de rode kaart onder de neus. De Senegalese middenvelder kwam met zijn voet te hoog in op Pozuelo.

Als Charleroi het voorstel tot minnelijke schikking aanvaardt, zijn Penneteau en Baby geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd van volgend seizoen. In het andere geval verschijnen de Zebra’s morgen/dinsdag met hun speler(s) voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

De Reviewcommissie van de KBVB herbekeek de televisiebeelden van het tweeluik tussen Genk (vierde in Play-off I) en Charleroi (winnaar Play-off II), maar besliste niemand te laten vervolgen door het Bondsparket.

MEER OVER Sporting Charleroi

Meer voetbalnieuws