© Patrick Hattori

Nieuwe naam voor t,arsenaal

Theatergezelschap t,arsenaal heeft een nieuwe naam gekregen. Vanaf nu heet het gezelschap ARSENAAL/LAZARUS. Mechelen krijgt er hiermee een nieuw gezelschap bij.

tdk

ARSENAAL/LAZARUS wil kwaliteit koppelen aan toegankelijkheid. “We willen genereus en actueel theater maken met westerse en niet-westerse verhalen, ontleend aan de wereldliteratuur, gewoon van de straat geplukt of gewoon afkomstig van een auteur”, klinkt het. “We willen een podium bieden aan de Mechelaars van elke rang en stand, kleur en gezindheid in een stadsproject waaraan iedereen actief kan bijdragen.”

Bedoeling is het creëren van een open huis waar iedereen zich welkom voelt. Willy Thomas neemt het artistieke leiderschap op zich en wordt daarin gesteund door de zes mensen van LAZARUS.

Het seizoen 2016-2017 wordt binnenkort voorgesteld maar nu al raakte dat er voorstellingen met Jaak Van Assche en Els Olaerts op het programma staan. Net als de herneming van De Russen Komen van LAZARUS. Drie voorstellingen van Russische schrijver.

Ook staat er een coproductie met Toneelhuis op het programma en werkt ARSENAAL/LAZARUS mee aan het Mechelse evenement OP.OPRECHT.MECHELEN

Begin juni staat het nieuwe seizoen online op www.tarsenaal.be