© BFM

© AG Vespa

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuw Zuid kan ‘trillen’ door werken aan kaaimuur

In het kader van de renovatie van de Scheldekaaien begint de aannemer dinsdag en woensdag aan de vernieuwing van de oude kaaimuur op de Ledeganckkaai. Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) verwacht daardoor opnieuw trillings- en geluidshinder in de omgeving van de werfzone Nieuw Zuid.

inke

Op zondag 28 februari rond 22 uur deden twee korte explosies de ondergrond in de omgeving van het Antwerpse Zuid even beven. Op Twitter doken al snel berichten op over een ‘aardbeving’, maar niet veel later raakte bekend dat de trillingen te maken hadden met gecontroleerde implosies bij werken aan de kaaimuren ter hoogte van het Zuid. “De trillingen bleven binnen de vooropgestelde waarden, ze veroorzaakten geen schade, alles verliep naar wens”, klonk het toen bij W&Z.

Na de afbraak van de oude kaaimuur in Nieuw Zuid volgt nu de opbouw van een compleet nieuwe constructie, een stalen combiwand van ruim 3.000 ton die naar het uitzicht van de historische kaaimuur wordt afgewerkt. Daarvoor worden dinsdag en woensdag al voorbereidende werken gedaan, tussen 6.30 uur ’s ochtends en 20.30 uur ’s avonds.

De geluidshinder draagt gemiddeld een kilometer ver, maar kan afhankelijk van de wind ook verder gehoord worden. W&Z laat de trillingen continu opvolgen aan de hand van een seismograaf.

Op www.sigmaplan.be vindt u het laatste nieuws.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kaaien