© Hans Otten

© Hans Otten

© Tommy Maes

© BFM

© KMA

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Spoor van wateroverlast in de Kempen, ook Malle krijgt volle lading

De provincie Antwerpen kreeg zaterdagavond op verschillende plaatsen de volle lading. Het noodweer trok vooral een spoor van wateroverlast over de Kempen. De grootste hinder was er in Mol, Turnhout en Merksplas. Malle kreeg het ook zwaar te verduren. Een actieve storing blijft ons weer bepalen tot maandagavond.

hans, otten, doro

Het begon iets na 18 uur in Mol, waar bepaalde straten in deeldorp Millegem blank kwamen te staan. De brandweer kreeg verschillende oproepen binnen, meestal voor ondergelopen straten, maar hier en daar ook voor water in kelders.

Rond 21 uur barstte de hel los boven Turnhout, Oud-Turnhout en Merksplas. In Turnhout kwam een deel van de Parklaan (ring) onder water te staan, terwijl op het Robsonplein wateroverlast dreigde. In Oud-Turnhout waren er oproepen in de omgeving van de parochie Oosthoven.

In Merkplas stond de Steenweg op Turnhout een tijdje gedeeltelijk blank. Ook camping Molenzijdse Heide had even last van wateroverlast.

Op alle plaatsen trok het water snel weer weg.

Malle krijgt volle lading

Rond 21 uur was het noorden van de provincie aan de beurt. De brandweerkorpsen van de Schoten, Malle, Ranst, Zoersel en Mol kregen gezamenlijk enkele tientallen oproepen binnen, meestal voor rioolputjes die de overvloedige regenval niet meer aankonden. Op een aantal plaatsen moesten ook garages of kelders worden leeggepompt.

In Westmalle was er heel wat overlast op de gelijkvloerse verdieping van zorginstelling De Wijngaard in de Sint-Pauluslaan. Verschillende bewoners werden uit veiligheidsoverwegingen naar de eerste verdieping gebracht. Nog in Westmalle viel een bouwkraan op een cabine. Daarbij raakte niemand gewond.

Chauffeurs moesten in Malle voorzichtig rijden want het water spatte metershoog op. Nog in Malle was er ook sprake van een wit tapijt na een felle hagelbui.

In Antwerpen stad en omliggende gemeenten bleef het volgens onze informatie vooral bij dreigende wolken en donder en hier en daar regenbuien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een actieve storing blijft ons weer bepalen. Deze storing zorgt voor veel regen met plaatselijk kans op onweer. Op de meeste plaatsen zijn hoeveelheden regen van meer dan 25 mm gemeten, en op sommige plaatsen is zelfs meer dan 40 mm mogelijk.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio