© Sven Dillen

Netsky hoofdact op Laundry Day

Netsky voert op 3 september de affiche van Laundry Day aan. Op dat dancefestival op Linkeroever geeft het muzikale alter ego van Antwerpenaar Boris Daenen de laatste van slechts twee Belgische festivalshows.

gj

In een goed gevulde festivalzomer die hem voor shows van Canada tot Korea brengt, speelt Antwerpenaar Boris Daenen, alias Netsky, welgeteld twee keer in eigen land: 13 juli op het Waalse Dour Festival en 3 september op Laundry Day. Op dat dance-evenement aan de Middenvijver op Linkeroever mocht hij in 2009 zijn allereerste festivalshow geven. Sindsdien nam de carrière van Netsky een hoge vlucht. De jongste jaren sloot de 27-jarige artiest uit Edegem zowel Pukkelpop als Rock Werchter af en speelde hij op grote buitenlandse festivals zoals het Britse Glastonbury en het Amerikaanse Coachella. In februari ondernam Netsky, laureaat van de jongste Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek, nog een uitverkochte tournee door Noord-Amerika.

Met zijn show op Laundry Day maakt hij in zekere zin een cirkel rond. “Laundry Day heeft mij mee gevormd”, vertelde Daenen in het verleden. In 2009 debuteerde hij er als jonge belofte. Enkele jaren later speelde hij er, geholpen door zijn prilste hit Moving with You, de tent plat. “Laundry Day kijkt heel erg in de toekomst door nieuwe namen en verse hypes net op tijd te boeken”, stelde Netsky toen vast. “Het grote verschil met andere festivals is dat je er veel Antwerps en opkomend talent vindt. Ik ben een trouwe bezoeker. Zelfs toen het nog in de Kammenstraat plaatsvond, ging ik er al naartoe. Laundry Day heeft mij zelfs in de drum-’n-bass getrokken.”

INFO

www.laundryday.be , www.netskymusic.com

MEER OVER Laundry Day