© Belga

Racing Genk met 2-0 de boot in tegen Charleroi

Charleroi heeft een stevige optie genomen op de zege in de barrages van de play-offs van de Jupiler Pro League. De Henegouwers versloegen in de heenmatch een duidelijk vermoeid Racing Genk met 2-0 dankzij goals van Baby en de onvermijdelijke Jérémy Perbet. Racing Genk staat komende zondag in eigen huis dus voor een aartsmoeilijke opgave om alsnog een Europees ticket te bemachtigen.

Maarten Delvaux en Jarit Taelman

Racing Genk, de vierde van Play-off 1, en Sporting Charleroi, de winnaar van Play-off 2, vochten vanavond het eerste van twee duels uit om het laatste Belgische ticket voor de Europa League. Genk was duidelijk vermoeid uit Play-off 1 gekomen en Peter Maes hield daarom enkele smaakmakers op de bank. Leon Bailey, Karelis en Samatta vielen naast de basiself, De Camargo en Buyens mochten aan de match beginnen. Bij Genk verschenen ook ex-Carolo’s Kebano en Dewaest aan de aftrap.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Charleroi

Genk

Kebano begon ongelukkig aan de match met een domme penaltyfout op ex-ploegmakker Ndongala. Gelukkig voor de Congolees redde Bizot de strafschop van Ninis. Bizot keepte gefocust en sterk, maar moest zich toch gewonnen geven. Na een licht toegekende vrije trap kregen Kabasele en Ndidi de bal niet weg, Baby twijfelde niet en knalde via de paal de 1-0 tegen de touwen.Genk had ook enkele kansjes, maar kon nog niet écht gevaarlijk zijn. De goed uitgekomen Penneteau hield een dribbelende Buffel van de 0-1, even later kopte De Camargo een niet te missen kans met een boogje over de goal. Genk wilde doorheen de eerste helft tot driemaal toe een penalty, maar ref Lambrechts wilde daar telkens terecht niet van weten.

Tot overmaet van ramp verloor Racing Genk tijdens de rust verdediger Sebastien Dewaest en slikte het meteen na de pauze de 2-0. Bizot redde tot tweemaal toe een poging voor de thuisploeg maar was kansloos toen de onvermijdelijke Perbet van erg dichtbij binnentikte. Een echte Perbet-goal en Charleroi op rozen.Peter Maes gooide dan toch Mbwana Aly Samatta en Leon Bailey tussen de lijnen, maar Racing Genk leek te vermoeid van Play-off 1 om echt een vuist te kunnen maken. In tegenstelling tot de voorbije weken flitsten de Limburgers aanvallend te weinig in het Stade du Pays de Charleroi. Toen in de slotminuten generaal Pozuelo geblesseerd de strijd moest staken boog Genk definitief het hoofd.

Charleroi kan de voorronde van de Europa League al ruiken. Racing Genk moet zondag minstens met 3-0 winnen om alsnog Europa in te mogen.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL