Laston&Geo brengen hulde aan Gaston en Leo

Foto: JHS

Laston&Geo brengen hulde aan Gaston en Leo

Print
Antwerpen -

Het Antwerpse dj-duo Laston&Geo brengt vrijdagavond in café Bagger hulde aan hun zopas overleden held Gaston Berghmans. Dat zullen ze doen door hun dj-set van zo’n drie uur om het kwartier te onderbreken met een sketch van de beroemde Gaston en Leo.

Dj-duo Laston&Geo vernoemde zichzelf dertien jaar geleden naar de iconische Gaston Berghmans en Leo Martin. “We zochten naar een naam die paste bij wat we deden, namelijk het maken van mash-ups: twee platen door elkaar mixen en daar een nieuw van nummer maken. We hadden daarop het idee gekregen de beginletters van een bekend duo te verwisselen. Bovendien wilden we onszelf niet al te serieus nemen. En dan kwamen we als Antwerpenaren al snel uit bij Gaston en Leo, of in ons geval Laston&Geo”, vertelt Tom ‘Laston’ Herteweg. Zijn partner in crime is Dieter ‘Geo’ Lizen. De twee hebben zichzelf ondertussen geprofileerd als gerenommeerde dj’s en maken onder meer mixtapes voor Studio Brussel.

In ieders geheugen gegrift

“Toen we hoorden dat Gaston Berghmans was gestorven, gaf ons dat een vreemd gevoel. Onverwacht waren we daar toch heel erg van aangedaan.” Omdat Gaston en Leo zo’n bijzonder plek innemen in het leven van de twee dj’s, willen Tom en Dieter op hun eigen manier afscheid van hen nemen. Dat doen ze door vrijdagavond in café Bagger een tribute te organiseren. “Als Prince en David Bowie een eerbetoon verdienen, dan Gaston Berghmans en Leo Martin ook”, zo klinkt het. “Daarom zullen we voor de eerste en meteen ook voor de laatste keer in onze carrière sketches van onze helden verwerken in onze dj-set. Om het kwartier zullen we de muziek even stilleggen, en dan een bekende scène projecteren. Het belooft een unieke avond te worden en we hopen dan ook dat er veel volk op afkomt.”

Laston&Geo spelen op vrijdagavond 27/5 vanaf middernacht in Bagger, Kattendijkdok Oostkaai 22a

Meer informatie vindt u op deze Facebookpagina.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio