Rode Duivels: eindelijk dag zonder nieuwe blessures én met een sterke Lukaku

Print

Bondscoach Marc Wilmots kon donderdag rekenen op 21 Rode Duivels op de training achter gesloten deuren op de vierde dag van hun buitenlandse stage in het Zwitserse Lausanne. En opluchting: vandaag was er geen slecht nieuws op blessuregebied, al traint de nationale ploeg om 17u nog eens.

Thomas Meunier en Radja Nainggolan herstellen beiden nog van een spierscheur en werkten apart met de kine. Dedryck Boyata (hamstringblessure) trainde wel met de groep. Nicolas Lombaerts (spierscheur) bleef in het hotel voor verzorging. Zij geraken niet speelklaar voor de wedstrijd van zaterdag in Genève tegen Zwitserland.

"Boyata durft nog niet helemaal voluit te gaan, want zijn hamstringblessure zit nog wat in zijn hoofd", bekende Wilmots. "Thomas Meunier en Radja Nainggolan trainden apart. Vooral voor Radja was het goed dat hij eens uit het hotel kon, de buitenlucht deed hem deugd. Vrijdagochtend ondergaat hij een scan en dan kunnen we zien hoe het met zijn spierscheur gesteld is. Bij Meunier evolueert de spierscheur alvast goed." Meunier trainde wel minder lang en werd een halfuur voor de rest van zijn ploegmaats met een aparte wagen weggebracht.

Bondscoach Marc Wilmots zag een goeie Lukaku op training: “Zeven kansen, vijf goals”, vatte Wilmots het samen. Normaal krijgt Lukaku zaterdag zijn kans in de basis tegen Zwitserland.  "Op training heeft hij vandaag laten zien dat hij dodelijk is. Op twee jaar tijd heeft hij enorm veel bijgeleerd."

In doel krijgt Thibaut Courtois de kans om een minder seizoen met Chelsea weg te spoelen. De bondscoach maakt zich alvast geen zorgen over zijn nummer één. "Courtois was lang geblesseerd en nadien ben je nooit meteen topfit. Daarnaast is een doelman altijd afhankelijk van zijn verdediging. Hij weet heel goed wat hij kan en niet kan. We hebben hem erop gewezen dat hij moet durven een tegenaanval snel op te zetten en dat doet hij nu ook."

Twee Duivels ontbreken

Enkel Yannick Carrasco en Jason Denayer ontbreken momenteel nog wegens clubverplichtingen. Carrasco speelt zaterdagavond met Atlético de finale van de Champions League tegen Real en sluit pas volgende week aan, Denayer werkt vandaag/donderdag de Turkse bekerfinale af met Galatasaray tegen Fenerbahçe en wordt vrijdag al in Lausanne verwacht. De wedstrijd van zaterdagnamiddag komt evenwel te vroeg voor hem.

Handtekeningen

Na de trainingssessie volgde voor de poorten van het Stade Samaranch nog een uitgebreide handtekeningsessie voor de opgedaagde Belgische en Zwitserse fans. Donderdagnamiddag om 17u trainen de Duivels nog een keer achter gesloten deuren in Lausanne. De oefensessie van vrijdag is - zoals gebruikelijk de dag voor de wedstrijd - een kwartier open voor de media.


 

Meer voetbalnieuws