Meer details bekend over Pokémon GO voor smartphone

Print
The Pokémon Company en ontwikkelaar Niantic hebben meer info vrijgegeven over Pokémon GO. De gratis smartphonegame laat je toe om op bestaande locaties te gaan jagen naar Pokémon, die te vangen en ruilen met vrienden of elkaar te bekampen.

Om te beginnen zullen spelers meer dan 100 digitale beestjes kunnen vinden, wellicht allemaal bekendere Pokémon van de eerste generatie. Kom je op een GPS-locatie waar een Pokémon aan verbonden zit, dan doet de app je smartphone trillen. Door de camera van je toestel kan je zien hoe het monstertje opduikt in de "echte wereld". Met het touchscreen gooi je vervolgens een Pokéball om het te vangen. Pokéballs en andere items vind je op GPS-locaties, waar virtuele 'PokéStops' zullen opduiken, die je door het scherm van je smartphone kan bezoeken. Denk aan bekende openbare plaatsen, gedenkplaten en monumenten bijvoorbeeld. 

Spelers kunnen met de Pokémon die ze vangen strijden voor de controle over een Gym. Daarbij kan je tactisch naar links en rechts swipen om aanvallen te ontwijken of zelf uit te halen. Win je, dan kan je het prestige van de aangevallen Gym doen terugvallen. Bereikt die prestigescore nul, dan verliest het verdedigende team de controle over de Gym. Vrienden zullen ook kunnen samenwerken om rivaliserende Gyms aan te vallen.

Pokémon Go Plus

Een draagbaar armbandje met Bluetooth houdt de speler met trillingen en een led op de hoogte over belangrijke gebeurtenissen in de app, zoals een aanval van een rivaliserende Gym of de verschijning van een (zeldzame) Pokémon. Het armbandje heeft ook een knopje om eenvoudige acties meteen uit te voeren. 

Pokémon GO moet dit jaar nog verschijnen, als is er nog geen exacte datum. De app zal gratis te downloaden zijn op Google Play (Android) en de App Store (iOS).

MEEST RECENT