Massa fans ziet Wilmots experimenteren met Witsel als rechtsachter

Print

De Rode Duivels werkten vanochtend hun tweede open training af in het Stade Juan Antonio Samaranch in Lausanne. Daarvoor daagde bijzonder veel publiek op: Zwitsers, maar ook talrijke Belgen. Zij zagen 19 spelers opdagen, enkel Nainggolan, Lombaerts en Meunier ontbraken nog.

Een duizendtal fans zakten woensdagochtend af naar het Stade Samaranch om de training bij te wonen. Elke supporter werd voor het betreden van het bescheiden stadion gecontroleerd door de ordediensten, wat voor wachtrijen aan de ingang zorgde.

Onder een stralende hemel betraden vervolgens 19 Rode Duivels het trainingsveld. Bondscoach Marc Wilmots kon beschikken over zestien veldspelers en drie doelmannen. Onder hen ook Divock Origi en Thomas Vermaelen, die terugeren uit blessure maar de trainingsarbeid vlot lijken te verteren. Na de opwarming haakte Dedryck Boyata wel af, hij werkte vervolgens apart met de kine en liep nog wat toertjes rond het veld. De verdediger van Celtic blijft met zijn hamstringblessure dus twijfelachtig voor de oefeninterland van zaterdag tegen Zwitserland.

Experimenteren met Witsel

Intussen liet Wilmots in een oefenvorm zijn vermoedelijke verdediging voor de oefeninterland tegen Zwitserland opdraven, met Jan Vertonghen als linksachter, centraal Thomas Vermaelen en Toby Alderweireld, en de opgeroepen reservespeler Laurent Ciman als rechtsachter. Opvallend: na 10 minuten greep Wilmots in, en liet hij Axel Witsel opdraven op de rechtsback, met Eden Hazard als rechtstreekse tegenstander.

Na een uur en een kwartier hield Wilmots het voor bekeken. Opvallend: normaliter mochten de Duivels geen handtekeningen uitdelen, maar aangezien enkele supporters speciaal voor Michy Batshuayi naar Lausanne waren gekomen, wilde de spits van Marseille hen toch een plezier doen. Dat was echter niet naar de zin van een securityman, die een sprintje trok en Batshuayi naar binnen stuurde. Met boegeroep van de fans tot gevolg.

Geblesseerden

Drie spelers bleven binnen: Radja Nainggolan (scheurtje in de kuit), Nicolas Lombaerts (hamstrings) en Thomas Meunier (hematoom). Zij ondergingen gisteren een scan, vandaag zou er meer duidelijkheid moeten komen over hun blessures.

Jason Denayer werkt donderdag de Turkse bekerfinale af met Galatasaray tegen Fenerbahçe en wordt vrijdag in Lausanne verwacht, Yannick Carrasco speelt zaterdag nog de finale van de Champions League met Atlético Madrid en vervoegt de EK-selectie pas op het trainingskamp in Genk. 

Woensdagnamiddag om 17u trainen de Duivels nog een keer in Lausanne, maar dan achter gesloten deuren. Ook op beide trainingen van donderdag zijn pers en publiek niet welkom. Zaterdagnamiddag (16u15) oefenen de Rode Duivels in Genève tegen Zwitserland.

Meer voetbalnieuws