Roze trui Steven Kruijswijk is blij: “Goede uitgangspositie”

Foto: AFP

Roze trui Steven Kruijswijk is blij: “Goede uitgangspositie”

Print

Rozetruidrager Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) heeft zijn voorsprong in het algemeen klassement van de Ronde van Italië dinsdag tijdens de zware zestiende etappe uitgebouwd naar precies drie minuten. Toch had de 28-jarige Brabander een dubbel gevoel na de rit, omdat hij voor de derde keer op rij als tweede finishte.

“Ik wilde de ploeg een zege schenken, maar werd tweede. Valverde is moeilijk te kloppen in de sprint, maar uiteindelijk moet ik tevreden zijn. Het was een zwaar gevecht om vandaag mee te doen. Niemand had verwacht dat deze korte etappe zo zwaar zou zijn.”

“In het klassement heb ik natuurlijk een goede uitgangspositie. Ik moest de hele dag voorin meedoen en dat is gelukt. Ik voelde me goed vandaag en ben blij.”

Vooral op de eerste klim moest Kruijswijk dinsdag vol in de tegenaanval. “Ik moest even vol aan de bak, maar ze maakten me niet echt zenuwachtig”, klonk het vol vertrouwen. “Ik denk dat ik een goede indruk maak en dat ze mij wel als een serieuze kandidaat zien voor de eindoverwinning, maar het is nog niet gedaan. Ik heb laten zien dat ik niveau heb en pak toch weer tijd op de concurrentie. De situatie in de koers was perfect en de tijdwinst is zoet.”

De komende twee dagen staan er twee vlakke ritten op het programma. Op vrijdag en zaterdag wachten nog twee zware bergetappes. De Giro d’Italia eindigt zondag in Turijn.

MEEST RECENT