© JVDP

© JVDP

© JVDP

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuw grillrestaurant Napo’s geleid door jood, christen en moslims

Vlak voor het Bonapartedok heeft het mediterraans restaurant Napo’s de draad opgepikt na het faillissement van het Duvels Genot.

Johan Van Baelen

Ga er maar aanstaan: een jood, een koptische christen en drie moslims die samen een restaurant beginnen. In sommige landen is dat vragen om moeilijkheden. Maar niet in het Antwerpen van Sim Hemo (47), Marco Michel (44) en de broers Yassin (24), Rachid (25) en Said (27) El Ghannouti. “We leerden mekaar kennen in de horeca op het Zuid”, steekt Rachid van wal. “Door ons werk groeide er respect en een warme vriendschap.”

“En nu zijn we samen in deze smeltkroes gestapt”, vult Sim aan. “Onze vriendschap is bezegeld in het businessplan van Napo’s, genoemd naar Napoleon. Het moet zijn dat de eigenaar van het gebouw de vibes tussen ons voelde, want hij sloeg een rianter bod af en koos voor ons. Waarom weten we niet.”

Het mediterraans grillrestaurant biedt het fijnste van het Middellandse-Zeegebied: een beetje Libanees, wat Israëlisch, iets Egyptisch en Turkse ingrediënten. “Je ziet”, zegt Sim, “Hier vallen alle muren weg die opgetrokken worden door geloof en politiek.”

Napo’s, Adriaan Brouwerstraat 35, Sint-Aldegondiskaai 56. Alle dagen van 11u tot 2u.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Stadskrant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners