© Photo News

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hitler-tweet brengt selfie-moslima in opspraak

Een week nadat ze wereldberoemd is geworden om haar selfie met Filip Dewinter, komt de Mechelse moslima Zakia Belkhiri (22) opnieuw in een mediastorm terecht. De jonge vrouw blijkt enkele jaren geleden zeer haatdragende uitlatingen te hebben gedaan over Joden.

Joris van der Aa

“Hitler doodde niet alle Joden, hij liet nog enkele leven, opdat we zouden zien waarom hij ze doodde.”

© rr

Het is maar een van de zeer haatdragende uitspraken die Zakia Belkhiri achterliet op Twitter. Op Facebook liet ze zich al even ondubbelzinnig uit over Joden. “Fuck Joden, ik heb zo’n haat jegens hen.” En haar antwoord op de vraag of ze Hebreeuws wilde leren, was al evenmin een toonbeeld van religieuze verdraagzaamheid. “Fuck die Jodentaal.”

Het was de rechtse Nederlandse webblog GeenStijl.nl (baseline: tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend) die de antisemitische tweets van Zakia Belkhiri wereldkundig maakte. “Selfie-meisje blijkt genocidale raciste”, zo titelde GeenStijl.

Photoshop

Het bericht van GeenStijl verspreidde zich als een lopend vuurtje over de sociale media, tot afgrijzen van Zakia Belkhiri. Ze beschuldigde GeenStijl er aanvankelijk van de tweets te hebben gemanipuleerd met Photoshop, maar uiteindelijk gaf ze toe dat ze de uitspraken wel degelijk had als jong meisje. Haar uithalen waren naar eigen zeggen niet gericht tegen de Joden, maar tegen de Zionisten die “haat in plaats van liefde verspreiden”.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio