“Laat familie eerst afscheid nemen van Gaston voor Antwerpen iets organiseert”

Foto: VTM

“Laat familie eerst afscheid nemen van Gaston voor Antwerpen iets organiseert”

Print

Antwerpen gaat zeker nog iets organiseren om de zaterdag overleden Gaston Berghmans op een passende manier te herdenken. “Maar we moeten de familie eerst de kans geven om sereen afscheid te nemen”, zegt Philip Heylen.

De Antwerpse cultuurschepen, zelf een fan van Gaston, wil een passend eerbetoon brengen aan de komiek. “Dat zal gebeuren in overleg met zijn familie. Die heeft gevraagd om haar de tijd en de ruimte te geven om in alle rust afscheid te nemen van hem. Een vraag die we uiteraard respecteren”, zegt Philip Heylen.

Maar dat Gaston Berghmans in Antwerpen zal herdacht worden, dat staat buiten kijf. Alleen de manier waarop is nog niet duidelijk. “Gaston heeft in Merksem al een beeld als Joske Vermeulen. We moeten dus bekijken wat mogelijk en wenselijk is in Antwerpen zelf.”

Heylen wijst erop dat er in het verleden al verschillende bekende en verdienstelijke Antwerpenaren een plek in de stad hebben gekregen. “Denk onder meer aan onze stadsgids George Van Cauwenbergh, die een gedenkplaat heeft op de Ogierplaats in het stadscentrum.”

MEEST RECENT