Werken aan Handelsbeurs officieel van start

Print
Antwerpen -

In Antwerpen is maandagnamiddag het officiële startschot gegeven van de werken aan de Handelsbeurs. Vlaams minister-president Geert Bourgeois, Antwerps burgemeester Bart De Wever en Schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde waren erbij.

Het historisch waardevolle project voorziet in een hotel in de Lange Nieuwstraat, een publieke doorgangs- en ontmoetingsruimte in de Handelsbeurs, een restaurant in de Schippersbeurs en een ondergrondse parking onder de Handelsbeurs en het hotel. Dit jaar starten de werken aan de daken van de Schippersbeurs en de restauratie van de pagaddertoren.

Als alles volgens plan verloopt, zal het project klaar zijn tegen eind 2018. De gloednieuwe parking en de Handelsbeurs zullen vanaf dan toegankelijk zijn voor het grote publiek. Het geplande Autograph Hotel van Marriott opent in 2019 de deuren.

“Ik ben trots en dankbaar dat we dit na twintig jaar leegstand eindelijk kunnen realiseren”, zei De Wever.

“De stad zet expliciet in op het behoud van het onroerend erfgoed van onze stad”, vertelde Schepen Rob Van de Velde. Ondanks het lange en moeilijke traject is er met het huidige project een financieel haalbare invulling waarin de openbare functie van het geheel verankerd is. Zo zullen binnenkort zowel de Antwerpenaar als de (buitenlandse) bezoeker opnieuw ondergedompeld worden in de bijzondere atmosfeer van de Handelsbeurs.”

Lees er dinsdag meer over in Gazet van Antwerpen - Stadskrant

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio