© Theo Derkinderen

Nieuwe bistro bundelt hippe en klassieke gerechten

Dit weekend opent Biestro H-Eat, aan de Hingenesteenweg. Een nieuwe horecazaak waar de chefs een huwelijk zoeken tussen hippe en klassieke gerechten. “Wat op onze kaart staat is uniek in de streek”, klinkt het.

Theo Derkinderen

Biestro H-Eat komt op de Hingenesteenweg waar tot voor kort Christof’s Bistro was en jaren geleden de legendarische frituur en aanpalend spijshuis Dikke Willy. Uitbaters Koen De Smet, Ellen Nijs en Glenn De Cock gaven het gebouw een grondige make-over. “Eigenlijk hebben we aan de binnenzijde alles uitgebroken. Er zijn zelfs binnenmuren verdwenen. We wilden van Biestro H-Eat een warme zaak maken en hebben vooral met veel hout gewerkt”, vertellen de uitbaters. “We wilden ook niet de zoveelste taverne, restaurant, bistro of brasserie in Bornem worden. Daarom ook dat we gekozen hebben voor de benaming Biestro. Dat bestaat nog niet.”

Ook op het vlak van gerechten wil men bij H-Eat anders zijn dan de andere horecazaken. “Er zijn klassieke gerechten maar ook hippe schotels. Koen en ik zijn mekaars tegenpolen. Maar dat resulteert wel in ongelooflijk lekkere bereidingen”, gaat chef Glenn verder.

Koen en Ellen zijn twee heel bekende gezichten in Bornem. 25 jaar lang baatten ze het gekende hotel De Notelaer uit. “Na De Notelaer zijn we een cateringbedrijf gestart. En eigenlijk waren we op zoek naar een grotere keuken voor onze catering. En in onze zoektocht daar naartoe, kwamen we bij dit pand uit. En eigenlijk begon het zowel bij mij als bij Ellen en Glenn opnieuw te kriebelen. Terug een horecazaak beginnen. ”

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio