Vijftien Rode Duivels op training in Zwitserland, Nainggolan apart

Foto: Twitter@BelRedDevils

Vijftien Rode Duivels op training in Zwitserland, Nainggolan apart

Print

Vanochtend werd de eerste trainingssessie van de Rode Duivels op Zwitserse bodem afgewerkt. Vijftien Rode Duivels stapten het oefenveld op in de gietende regen, onder hen ook de geblesseerde Radja Nainggolan.

De Rode Duivels vertoeven voor een zesdaagse stage in het Zwitserse Lausanne, in het sportcomplex van het IOC aan het meer van Génève. Vijftien Rode Duivels stapten het kunstgrasveld van het Stade Pierre de Coubertin op om er kracht- en stabilisatieoefeningen af te werken. Er daagden wel wat supporters op en in totaal stond zo’n 100 man aan de zijlijn: Belgische studenten en mensen uit Lausanne die een dagje vrij hadden, aangevuld met de Belgische en Zwitserse pers, die ook massaal aanwezig was.

Opvallend: Radja Nainggolan deed aanvankelijk mee met de groep, hoewel de middenvelder twee weken out is met een scheur van 1,4 centimeter in de kuit. Na de krachttraining met de groep deed hij wel aparte oefeningen met de kinesist. Normaal zou hij op 5 juni in het oefenduel tegen Noorwegen inzetbaar moeten zijn.  “Radja heeft heel wat oefeningen kunnen meedoen, zonder zijn kuit te belasten. Hij wil ook zo graag”, vertelde bondscoach na afloop van de training, die evenwel zonder bal afgewerkt werd en gericht was op stabiliteit en spierversterking.

Na welgeteld 1 uur en 10 minuten was de training voorbij.

Lombaerts en Meunier bleven binnen

Van de Rode Duivels die in Zwitserland zijn, bleven alleen Nicolas Lombaerts (scheurtje in de dij) en Thomas Meunier (pas gearriveerd en eveneens geblesseerd aan de dij) binnen. De overige internationals sluiten in de loop van de dag aan. Dat zijn: Fellaini (zaterdag met United Cup Finale gewonnen), Ciman (pas opgeroepen als reserve), Vermaelen (zondag aanwezig bij bekerfinale Barcelona), Batshuayi (zaterdag verloren in bekerfinale met Marseille) en Mignolet (extra rust na Europa League-finale).

Carrasco en Denayer sluiten nog later aan: de verdediger van Galatasaray speelt donderdag nog, de aanvaller van Atletico speelt zaterdag de finale van de Champions League. Engels bleef in België met een apart programma, de verdediger staat sinds de komst van Ciman op de reservelijst en maakt alleen kans op een selectie als hij tijdig herstelt en nog een andere speler uitvalt. Om 17 uur wordt een tweede training achter gesloten deuren afgewerkt, op het grasveld van het Stade Samaranch.

“Pas volgende week in Genk zou iedereen er moeten zijn”, aldus Wilmots. “Ik heb nog tot 31 mei om mijn definitieve selectie aan de UEFA door te geven, het is nog te vroeg om bepaalde knopen door te hakken. Ik zal spelers selecteren die er klaar voor zijn.”

Zaterdag eerste oefenmatch

Zaterdag spelen de Rode Duivels in Genève hun eerste oefenmatch tegen Zwitserland. Zaterdagavond keren aanvoerder Eden Hazard en co. terug naar België. Vanaf maandag 30 mei volgt dan nog de laatste rechte lijn in hun EK-voorbereiding met een trainingsweek in Genk, met oefeninterlands in het Koning Boudewijnstadion tegen Finland (woensdag 1 juni om 20u45) en Noorwegen (zondag 5 juni om 18u). Op dinsdag 7 juni vertrekken de Rode Duivels naar Bordeaux, hun eerste wedstrijd op het EK spelen de Belgen op 13 juni in Lyon tegen Italië.

Meer voetbalnieuws