Atletiek Vlaams kampioenschap

Aurélie De Ryck haalt beste niveau in vier jaar met goud in polsstokspringen: “Velen hadden me al afgeschreven”

Aurélie De Ryck heeft op het Vlaams kampioenschap in Oordegem getoond dat ze helemaal terug is. Ze won goud in het polsstokspringen met 4m20, een evenaring van haar vijf jaar oude outdoorrecord. “Veel mensen schreven me al af, maar zelf heb ik nooit getwijfeld.”

basp

Op 18 februari 2012 verbeterde de toen 19-jarige De Ryck het Belgisch indoorrecord polsstokspringen bij de beloften tot 4m28. Nadien volgde een periode met ups en downs door een schouderoperatie, een trainerswissel, contractverlies bij Atletiek Vlaanderen, een studie die voorrang kreeg, een sabbatjaar... Maar de laatste jaren bleef de Berlaarse keihard werken om terug te keren op het hoogste niveau. Dat harde werk wierp eindelijk zijn vruchten af. Ze won goud met 4m20.

“Het is vier jaar geleden dat ik over 4m20 was geraakt. Als ik op 4m30 met zwaardere stokken had kunnen proberen, wat nog niet mocht van mijn trainer, was dat misschien ook al gelukt. Maar ik ben heel tevreden”, straalde ze.

Voor velen kwam de prestatie als een verrassing. Maar niet voor De Ryck, die in het winterseizoen al wel 4m05 had gehaald. “Eerlijk gezegd ben ik er zelf altijd in blijven geloven. Sinds ik bij Fernando Olivia train, past alles veel beter in elkaar voor mij. Ik voel me heel goed bij zijn aanpak.”

EK-limiet

Bevestigen wordt nu de boodschap voor de 23-jarige Lyra-atlete. “Veel mensen schreven me al af, maar zelf heb ik nooit echt getwijfeld. Ik ga mezelf nu zeker geen extra druk opleggen. Als ik me ga fixeren op de EK-limiet van 4m40, gaat dat alleen maar contraproductief werken. Al zou het wel mooi meegenomen zijn. Maar ik wil geleidelijk groeien. Ik presteer het best als ik zonder veel stress kan springen en mezelf geen druk opleg.”

Meer sportnieuws