Rode Duivels aangekomen in Zwitserland, laatste rechte lijn naar EK ingezet

De Rode Duivels zijn zondagavond aangekomen in Zwitserland. De selectie van bondscoach Marc Wilmots zal er een hele week trainen en zondagmiddag een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen Zwitserland. Laurent Ciman werd door Wilmots bij de selectie gehaald en maakt komende week de oversteek vanuit Canada.
Print

De Rode Duivels trainen van maandag tot vrijdag dagelijks in het Stade Juan Antonio Samaranch van de Zwitserse vierdeklasser Stade-Lausanne-Ouchy. Zaterdagnamiddag (16u15) volgt de oefeninterland in Genève tegen Zwitserland, zaterdagavond keren aanvoerder Eden Hazard en co. terug naar België. Vanaf maandag 30 mei volgt dan nog de laatste rechte lijn in hun EK-voorbereiding met een trainingsweek in Genk, met oefeninterlands in het Koning Boudewijnstadion tegen Finland (woensdag 1 juni om 20u45) en Noorwegen (zondag 5 juni om 18u). Op dinsdag 7 juni vertrekken de Rode Duivels naar Bordeaux, hun eerste wedstrijd op het EK spelen de Belgen op 13 juni in Lyon tegen Italië.

De Rode Duivels verwelkomen maandag aan de boorden van het Meer van Genève alvast Laurent Ciman (44 selecties, 9 caps). De verdediger van het Canadese Montréal Impact werd vorig jaar in september voor de laatste keer opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd in Cyprus (0-1). Zijn laatste speelminuten dateren al van september 2014 in de oefeninterland tegen Australië (2-0). Ook op het WK in Brazilië was Ciman erbij, maar toen speelde hij geen minuut. De ex-speler van Standard stond op de reservelijst van Wilmots voor EURO2016 en wordt nu aan de selectie toegevoegd omdat de spoeling in de defensie wel erg dun geworden is bij de Duivels.

Zo moesten kapitein Vincent Kompany en Björn Engels eerder al geblesseerd afhaken. Nicolas Lombaerts is nog niet fit na een lichte spierblessure, Dedryck Boyata kampt nog met de naweeën van een hamstringblessure en Jason Denayer had enkele dagen geleden last van de heup. Zondag was het dan de beurt aan Club Brugge-rechtsachter Thomas Meunier, hij moest in het competitieduel tegen KV Oostende vervangen worden met last aan de dij. Uiteindelijk bleek zijn blessure mee te vallen. Meunier zakt maandag naar Lausanne af en staat slechts een of twee dagen aan de kant. Wilmots heeft nog tot en met 31 mei de tijd om zijn officiële selectie van 23 spelers aan de Europese Voetbalbond over te maken.

Meer voetbalnieuws