ZwartWerk gaat strijd aan met Dimitri Vegas & Like Mike

Lukaku-neefjes oogsten lof met alternatief EK-lied

We hebben eindelijk een deftig EK-lied, als we de sociale media mogen geloven. Na de ontgoochelde reacties op de officiëlesoundtrack van Dimitri Vegas & Like Mike, stelde de groep ZwartWerk gisteren een nieuw EK-anthem voor. Eén dat meezingbaar is, én geschreven door neven van de Lukaku’s.

Silke Remmery

“ZwartWerk doet het big.” Romelu Lukaku is al langer laaiend enthousiast over de Mechelse groep Zwartwerk, en nu volgt ook het grote publiek. Want met hun Dance With The Devils-lied doen ze volgens de sociale media beter dan het felverguisde Melody, het EK-anthem van de beste dj’s ter wereld Dimitri Vegas & Like Mike. “Eat that Vegas & Mike, het echte anthem komt van Studio Brussel”, “Jammer voor Dimitri Vegas en Like Mike, maar dit wordt het!” of “Eindelijk een deftig EK-lied”, klonk het op sociale media.

Het lied werd gisteren gelanceerd op Studio Brussel, waar ZwartWerk eerder dit jaar de finale van De Nieuwe Lichting haalde. Dat ze nu scoren met een nummer over de Rode Duivels is niet toevallig. De muzikanten kennen de voetbalwereld door en door; twee van de vier groepsleden zijn neven van de Lukaku’s. “Het was ook onze jongensdroom om het ver te schoppen als voetballer”, zegt neef Brian Lumanganu (21) of Breezy. “De drie rappers van onze band speelden vroeger voetbal. Ik voetbalde vaak met Romelu. Tot we ouder werden en ook muziek begonnen te maken. Toen kozen we voor onze muziekcarrière.”

“Beker komt naar hier”

Maar ze blijven voetballiefhebbers. Zeker van de Duivels, zegt Nathan Ito Kavuanda (22) of Cali, de andere neef van de Lukaku’s. “Dit is de beste generatie die de nationale ploeg ooit had.” En het EK winnen ze, als we het lied mogen geloven:“Wij gaan het halen, ons doel is de finale. We gaan een feestje maken zodra we die beker halen. Lukaku, Benteke, De Bruyne, Dembele, Vertonghen, Origi. De beker, die komt naar hier.”

Dat de groep een familieband heeft met twee Rode Duivels, is volgens Studio Brussel niet de reden waarom de zender ZwartWerk vroeg. Wel voor hun muzikaal talent. “Dat hopen we”, zegt Breezy. “We gebruiken de naam Lukaku niet om onszelf in de spotlights te zetten.” “Tijdens het schrijven hebben we Lukaku ook geen voorkeursbehandeling gegeven”, zegt Cali. “We hebben niet geëist dat de naam vernoemd zou worden. We hebben gewoon gekozen voor namen die het best in het lied pasten.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Jobs in de regio