© Hasselt

Hasselt is uit op eerherstel in finale van play-offs handbal, Bocholt wil de titel

In de finale van de play-offs in het handbal kan Bocholt zaterdag op bezoek bij Hasselt zijn allereerste landstitel ooit pakken. Hasselt probeert een derde finaleduel uit de brand te slepen, waardoor de ontknoping van de handbalcompetitie pas volgende week zou volgen. Voor eigen volk wil de club eerherstel na de met 41-27 verloren openingsmatch.

“Natuurlijk willen we het zaterdag afmaken”, zegt Bart Lenders, trainer van Bocholt. “Er is morgen maar één ploeg die de titel kan pakken en dat zijn wij. Als we morgen verliezen, komt de stand in evenwicht en kom je in een situatie dat er volgende week twee ploegen zijn die de titel kunnen pakken. Dan komt de stress om de hoek loeren en speelt het publiek ook zijn rol. We zitten nu in een situatie dat we het kunnen afmaken. Laat ons niet rond de warme brij heen dansen, laat het ons gewoon doen. We hebben vorige week met volle overgave gespeeld, waardoor Hasselt het op een bepaald moment niet meer zag zitten. Die situatie is er gekomen door de inzet van mijn ploeg, niet door een mindere dag van de tegenstander. Morgen wil ik mijn ploeg met dezelfde gretigheid en focus aan de wedstrijd zien beginnen.”

“Vorige week hebben we een teleurstellende prestatie afgeleverd”, aldus Hasselt-coach Vladimir Tomanovic. “Bocholt won verdiend en deed dat op basis van wilskracht en enthousiasme. De 41-27 eindstand was een klap, maar liever op zo’n manier verliezen dan met één goal verschil. De klap is intussen verwerkt. We hebben deze week hard gewerkt op training. Je ziet, voelt en ruikt aan alles dat de jongens geprikkeld zijn en eerherstel willen. We beschouwen de wedstrijd van morgen als een halve finale die we willen winnen, waardoor we het in de finale van volgende week kunnen en willen afmaken. Met die ingesteldheid beginnen we morgen aan de wedstrijd.”

MEER OVER Hasselt

Meer sportnieuws