Vrouw toont hoe haar lichaam er uitziet na borstkanker

Foto: *

Fit & Gezond

Vrouw toont hoe haar lichaam er uitziet na borstkanker

Print
De Amerikaanse Meghan Franz was slechts 26 toen ze in oktober 2015 de diagnose 'borstkanker' kreeg. De afgelopen maanden kreeg ze chemotherapie en onderging ze een borstamputatie. Om andere vrouwen die hetzelfde meemaken een hart onder de riem te steken, besloot Meghan haar ervaringen open en bloot te delen met de wereld.

Nadat ze bekomen was van de eerste shock, wilde Meghan haar ziekte en het proces van haar behandeling delen met anderen die hetzelfde meemaakten. "Ik besloot om van het leven te blijven houden en andere meisjes te helpen", vertelt ze aan de website Self. Dat deed ze door een blog bij te houden die ze 'Sparkle On' noemde en waarin ze elke stap van haar behandeling documenteerde. De diagnose, de chemotherapie, de taart met borsten waarmee vriendinnen haar opvrolijkden tot de beslissing om uiteindelijk een dubbele mastectomie te ondergaan - alles deelde ze met haar volgers. Niet alleen in tekst, maar ook in foto's, want Franz toont haar lichaam zoals het is, ook met de littekens van mastectomie. "Ik post deze foto's omdat ik wil dat vrouwen weten dat ze nog altijd mooi zijn, dat ze alles aankunnen als ze positief en sterk blijven". Op dit moment heeft Meghan voorlopige vullingen, die haar lichaam voorbereiden een definitieve borstreconstructie volgend jaar.

 

Toch kreeg Meghan niet alleen positieve reacties op haar openhartige foto's. "Als ik keek naar de profielen van wie de negatieve opmerkingen had gepost, zag ik dat het vooral jonge kinderen waren", zegt ze. "Dat vind ik verontrustend - stel je voor hoeveel kinderen ze op school pesten? Dat raakt me nog het meest".

Toch laat Meghan zich niet uit haar lood slaan. "Ik heb ook heel veel meisjes bereikt die me lieten weten dat ik hen zelfvertrouwen heb gegeven", zegt ze. Haar blog bereikt ongeveer elke dag 1.000 lezers en haar toekomst ziet er opnieuw mooi uit. In april hoorde ze van de dokters dat haar tumor succesvol verwijderd werd en in juni begint ze met radiotherapie. "Er is nog altijd een weg af te leggen, maar het einde is in zicht", zegt ze daarover.

 

 

 

First pic and finally ready to show the world my mastectomy "cuts"! Its so crazy how simply because my nipples are gone Im so comfortable showing them off! I feel like in a way the nipples make them sort of "holy" And that intimacy makes them something our society has learned to hide. Mine are gone, so all hail the nipple-less booby!My expanders are filled to 310cc, one more fill to go!!! Truth is, this is cancer... Cancer can be beautiful!! I hope my story can help other women like me to stand up to cancer and always sparkle on? #4weekspostop #sparkleon #boobs #savetheboobies #pink #thinkpink #breastcancerawareness #breastcancer #mastectomy #mastectomia #bilateralmastectomy #cutsnotscars @theellenshow #workitsmoochie @theellenshow #iammorethan #fleek @breastcancer_inspirational @cancerjrnyapps @cancerinspirational @5under40 @stupidcancer

A photo posted by Meghan (@megofranz) on

 

NIET TE MISSEN